Tuesday, February 1, 2011

Its True

Salam sume...

Aku nak story sikit, kowang nak dengar ke??ekekeke, wokey... mase aku kat skolah2 dulu cikgu aku ajar... 'lelaki dan pompan tak boley berkawan' dan tiada istilah berkawan antara kedua-dua mereka(i mean berkapel2@cintan cintun)..




Sesape yang langgar peraturan damn...kene bersanding depan assembly.. percaye atau tidak..itulah kenyataan undang2 yang termaktub untuk every schools yang ada kat M'sia nie...(betul ke) betul la kowt... jika undang2 nie xwujud aku rase all student yang skolah rendah pon da amai jd mak bunting...percaye atau tidak?? wajib percaya..ini kerana isu ni yang paling ketara wujud di dunia akhir zaman nie...tiap2 hari bace paper ade aje isu baby dumping (pembuangan bayi)... ciaaaann... cian kat anak2 yang x berdosa tu..tak masal dowang jadi mangsa..




Sadis dan tragis gitu..tp ade kowang peduli?? mesti ade kan... awasi lah kawan2,kakak dan adik2 pompan kite yea... nak berkawan boley..TETAPI ade had batasnye yang boleh kite buat dan tidak buat... same-same kite pelihara aqidah dan akhlak kite ye kawan-kawan... sayang-sayang jugak tapi jangan sampai korbankan diri... pelihara diri kite sebagaimana ibu bapa kite pelihara kite sebaik-baiknya dari kite bayi lagi..jangan cemarkan nama baik keluarga... cian la kat mak ayah penat lelah besarkan kite tp yang buruk kite balas.... aku sebagai orang pompam dan xlupe kepada pembaca blog aku yang sama jantina ngan aku..kite kene pandai bawak diri, kene pandai cari kawan yang sesuai(sesuai bukan bermaksud yang kaki sekepala enjoy gan korang..sesuai bermaksud yang penuh dengan sikap dan sifat mahmudah dalam diri seseorang yang akan kite berkawan tuh).... ape yang aku tulis nie nasihat untuk diri aku dan untuk kowang jugak... same2 kite renungkan ye kowang.. ingat!!!sahabat yang baik adalah sahabat yang saling mengingat antara satu dan yang lain ke arah kebaikan...



pps:~setakat nie dulu nasihat aku wat kalian (kebetulan idea ni muncul time aku bace paper pagi td~tak masal aku nak emo and luahkan kat sini~semangat!!!hahaha..maju bangsaku maju, maju kita seiring dengan akhlak yang mulia!!!!~

1 comment:

  1. ena pnh kne brsanding kew mase skola dlu??hahahaha

    ReplyDelete